Monday, December 13, 2010

c.i.n.t.a. d.i.a ! !

0 comments Links to this post
ai shiteru !!
disini aq ingin bercerita tentang SI DIA 
                                   nak tau siapa ???                                      
                                                                                     
ni la my dear !! 
dgn ini die sah jadi teman hidup aq !!
da lama aq ske die(my dear) ni ,, 
eiss !! ta malu nya aq ni .. :)
aq ske die ni dari zaman skolah dulu lagi
Sekolah Arab Bugisiah Tampok  
tapi dlu membe baik aq ske kat die(my dear) .. 
terpaksa lah aq mgalah :(
dari situ aq mmg btol2 ske die(my dear) ni !!
dalam masa yg sama aq ade masalah fmily ..
terpksa lah aq pindah skolah 
dari hari ke hari... 
aq masih bertnya kan die(my dear) pada kawan aq ..
kwan aq mgatakan yg die(my dear) mmg masih couple ..
aq pun biar kan ja la wlaupun rase sakit hati ni !!

sampai lah satu hari aq dapat add kawan aq di fb ..
kwan aq kata die da ta couple dgn die(my dear)
aq punya lah gembira !!
yeah !!

tapi hati time tu masih jual mahal lagi !!
die(my dear)tinggl kan no font die kat fb aq ..
hee !!! seronok nya ..
mcm dunia aq yg punya !! 
yeah !!
dan kami pun bertukar no font ..
dari msj ke msj ..
hati aq jadi btol3 rindu kat die ..
"sabar la wahai hati"

sampai la satu hari ni ..
aq ternmpak die on9 ..
dgn rasa tak malu aq berkata 
"u .. cari kn i sorng"
die pn jwab la
"i kan ade .."
sronok nya dgr .. saat yg ditunggu2 ..
jwab lagi (tak yakin)
"u main2"
die kata ..
"i ta main2 la u .. ape yg boley buat u percaya ??"
   dgn bangga nya aq menjawab
"tulis kat fb u in a relationship with me"
nak tau die kata ap ??
"die kata ok tunggu jap"   
aq ingat kan die main3 ..
rupa2 nya btol3..
aq ingat tarikh tu ..
((06.12.2012))
 
malam tu jgak aq jmpe die !!
sbb esok die da nak blik johor ..
kami saling bertukar cerita ..
die pesan kat aq 
1.i kuat cemburu
2.i kuat marah .
dalam hubungan ni i nak kan :
1.ksih sayang
2.kjujuran
3.ksetiaan



dari hari ke hari ..
eiss !! aq rindu kau la gemuk ~
dgn die la aq mula mendapat kasih syg 
die prihatin ,,
aq sdih aq bagi tau die ..
die kata die kuat marah ..
aq ckap "kalau u marah i nagis"
die tanya "knpe plak"
aq kata "u janji dgn i,,kalau i ngis u pujuk i"
die kata "ya.. i janji"
heee !!
sayang u ~



aq mula rasa kehilngn bila die ta msj aq 
bila die jauh dari aq 
"u jnji jgn tinggl i lama2 .. nnti i ngis"
ni la pic pertama yg die hntar kat aq

die dalam bas time ni ..
aq bagi die pic ..
die balas dgn pic ni ..
ni la hasil nya setelah di edit !!
mksd ai shiteru 
((sya syg awak))

ni pic ke dua yg die hntar
 si gemuk !!
p/s:jgn tngok pic ni lama2..nnti tergoda !!


mmg betol3 kuat makan die ni ..
sbb tu die ni gemok !!
pic ni pun jgn tngok lama3 !!

sila perhatikan pic ni ..
aq mcm muka aq ta ??
die kata die lukis kat dinding ..
ta tau la btol atau ta ..
pape pun thanks syg !!




ni lah die dgn kakak die 
kak linda ,,
aq kenal ...
wsalam syg kak :)

"u.. jgn la marah i lagi .. i syg u"

thanks syg !! 
sudi terima i seadanya ..
insyaallah i akan jadi yg terbaik buat hidp u ..
((di diary ku ingin cerita padamu tentang nya yg selalu singgah di hatiku
semenjak tu hidup ku menjadi bahagia .. kerana dia selalu ada dihatiku ..
dan kini die menjadi milik ku !!))

Friday, November 26, 2010

♥eyna♥♥eimah♥

3 comments Links to this post
cerita tentang si dia !!
bermula nya kisah perkenalan antara kami ..


i kenal si dia !! melalui FB
eyna !!


kisah kami bermula dari ..
i bertanya kan tentang blog !!

eyna !!
satu nama yg indah ,,
sesuai dgn kerenah nya ..
-peramah
-tiut
-tak sombong 
-tak lupa kawan
 n .. bnyak lagi .. :)

yg membuat kan i tak lupa tentang dia ,,
die akan chat i bila die nmpak i on9 ,,
wlaupun kami tak pernah berjumpa ,,
tapi sikap peramah yg dimiliki si dia membuat kan hubungan kami sbagai kawan smakin rapat !!
kami berkongsi crita !!
sedih.. !!
gembira !!







 singkat sgat crita ni ..
yunk !! sory klau ade salh atau silap dalm i story tntg u ~




heee !! yunk i ske berkwan dgn u !! thanks yunk ..
hope i dapat jmpe u satu hari nnti ..
i hope pershbatan kita kekal ,, 
salam perkenalan my dear !!
 

Saturday, November 13, 2010

die tanya lagi ..

3 comments Links to this post
tahniah sayang !!
die berjaya dalam kerjaya yg die lakukn ..
aq tumpang gmbira atas kjyaan yg die capai ..
dgn itu aq meminta die blanja aq satey .. hehe ~
die kata "mana boley spatutnya kmu yg blanja .."
aq cme ktawa .." hihihihih .."
pujuk punya pujuk .. akhirnya .. BERJAYA !!

die kata "ok ptang nnti kita pgi k .."
aq jawab ja "ok.." sayang la kata kan .. ye kan ja la ..
tpi mlam baru pgi mkan satey tu ..
ade sikit la prasaan mrajuk tu :(

sampai kat sana rasa sngat2 gembira ..
ta terkata gembiranya dapat mkan satey .. hehe
sampai aq call kawan aq .. mgatakan bhwa
" ima dapat mkan satey .. nnti ima ambil gmbar .."

















haa .. ni la hasil nya setelah di edit ..
siap buat 3G lagi ..
hehehe ~
sory el ..

die order 15 cucuk ayam 15 cucuk daging ..
aq ta mkan daging ..
tapi die mkan daging ..
aq ade curi 3 cucuk satey daging die ..
die ta prasan sibuk mngomel ja mulut die tu ..
aq dah tak larat nak habis kan satey tu ..
selebih nya aq suruh die yg abis kan
die kata "ape plak .. abang mkan 15 ayng mkn 15 la .. " hehehe
aq ckap la " ayg da mkan satey daging tu 3 cucuk .. adil la "
die pksa aq mkan smpai na pecah prot aq ..
KEJAM !!

dalam die sibok2 bercakap ..
tibe3 die tanya ..
"bile ayg na habis blaja ?? .."
aq jwab " knpe ??"
die kata "bila kita nak kongsi duit ?? "
aq jwab lagi " bersabar la .. "

-sabar la sygs ,, lau ade jdoh kita ta kan kemana k ... muwahh ~

Wednesday, October 13, 2010

pratikal sem 3 (family c.h and muhibbah c.h)

0 comments Links to this post
pertama kali pratikal selama 2 sem aq blajar dan sem ke3 kami kluar menjalan kan kerja di rumah orang tua (family health care nursing home)..
pengalaman kat sini memeng best .. group kami adalah group pertama yg posting di situ ..
mcm2 ragam warga tua kami dapat lihat ,,mcm2 jga ragam rakan3 aq kat tempat tu ..
antara warga tua yg duduk di rumah ni ..
uncle tu stroke setengah bdan ..
unty tu kuat tido .. hehe :)
 
nenek ni dlu datin ,, 
die ade sakit alzheimer and paraliyst..
pernah jatuh,mnyebabkan die ta boley brjalan ..
umur die 80 lebih kurang 5 tahun die ddk uma ni .
unty ni last day kami disini baru die nak snyum 
unty ni kuat mkan .. hehehe :)


ni madam rose
ktua dirumah ni ..
tanks :)


ni cerita rumah orang tua di muhibbah care home

 bergambar bersama madam di muhibbah
seronok berkerja disini 


ni unty popo 
dulu unty ni tukang jahit 
unty ni ada a/zhemers

ni azman 
abnormal,, rajin buat exercise
hypertension..

seronok ,, sempat kami snap pic time rehat
nakal kami ni ..
 smpai sini saja cerita di tempat posting kami ..
jgan la kamu hantar ibu/ayah/ sesiapa saja dirumah org tua 
kasihani lah mereka ..
mereka mengis ingin pulang ..
mereka rindu anak2 mereka ..
mereka rindu rumah mereka ..
fikir2 kan lah ..

Friday, September 17, 2010

selamat hari raya

0 comments Links to this post
raya pertama aku di johor rumah nenek aku

aq beraya tahun ni bersama rakan ku elfirina
paling aq gembira dapat mkan burasak
bagai dunia milik aq.. hahaha
sambung cerita
aq beraya di rumah kawan2 sekolah rendah aq n bkal2 ..
hihihhihiihih ...
 
selamat hari raya semua !!

Tuesday, September 7, 2010

selamat hari raya

0 comments Links to this post

selamat hari raya 
maaf zahir & batin

kepada yang mengenali diri ini dan semua umat islam

Saturday, September 4, 2010

hidup ku rasa sepi ..

0 comments Links to this post
aq rasa hidup aq kosong .. sepi ...
stiap masa aku ingat kan die ..
wlaupun aku minta die tidak lagi mengganggu aku ..
hakikat nya aku amat merindui dirinya ..
"ya ALLAH jika benar die jodoh ku ..
dekat kan die dihati ku .. 
jika benar dia bukan jodoh ku ..
lenyap kan la hatinya dari hati ku "
aku menagis ..
menangis dengan perpisahan ni
menangis kehilangan dia ....
aku rindu ..
rindu saat aku dengan dia
rindu gelak tawa dia
rindu kasih syg dia
tapi ...
siape aku ..??
siape aku untuk berdiri disamping dia..
siape aku untuk dikasihi ...
air mata aku mengalir setiap kali byangan dirinya datang dalam hayalan aku ...
hidup aku kosong ...
knpe ini harus terjadi ...??
aku rindu dia ..
rindu yg teramat sngat ... :( salam ... ilusfdm ..

Wednesday, August 11, 2010

salam ramdhan

0 comments Links to this post
  KELEBIHAN RAMADHAN 

Bulan Ramadhan merupakan bulan yang mempunyai banyak kelebihan. Kedatangannya selepas dua bulan yang juga tidak kurang keistimewaannya iaitu Rejab dan Sya'ban. Bagi tujuan menyuburkan rasa tanggungjawab dan rasa ingin menambahkan ibadat kepada Allah sepanjang Ramadhan ini, di sini dibawa beberapa hadis yang menceritakan mengenai kelebihannya.

1. Abu Hurairah menyatakan : Telah bersabda Rasulullah S.A.W yang bermaksud : Apabila telah tibanya Ramadhan, dibuka pintu-pintu syurga dan ditutup segala pintu neraka dan diikat segala syaitan. -Hadis dikeluarkan oleh imam Bukhari, Muslim, Nasai'e, Ahmad dan Baihaqi-

2. Daripada Abu Hurairah daripada Rasulullah S.A.W telah bersabda yang bermaksud :Sesiapa yang berpuasa Ramadhan dengan penuh keimanan dan keikhlasan nescaya akan diampuninya segala dosanya yang telah lalu. - Diriwayat oleh imam Nasai'e, Ibn majah, Ibn Habban dan Baihaqi-

3. Abu Hurairah telah berkata : Aku telah mendengar Rasulullah S.A.W bersabda tentang Ramadhan yang bermaksud : Sesiapa yang mendirikannya(Ramadhan) penuh keimanan dan keikhlasan diampunkan baginya apa dosanya yang telah lalu. - Hadis riwayat Bukhari, Muslim, Tarmizi, Abu Daud, Nasai'e,Malik,Ahmad dan Baihaqi-

4. Daripada Abu Hurairah telah berkata: Rasullah S.A.W telah bersabda yang bermaksud : Sembahyang yang difardhukan kepada sembahyang yang sebelumnya merupakan penebus apa antara keduanya, dan Jumaat kepada Jumaat yang sebelumnya merupakan penebus apa antara keduanya, dan bulan kepada bulan(iaitu Ramadhan) merupakan kaffarah apa antara keduanya melainkan tiga golongan : Syirik kepada Allah, meninggalkan sunnah dan perjanjian (dilanggar). Telah berkata Abu Hurairah : Maka aku tahu perkara itu akan berlaku, maka aku bertanya: Wahai Rasulullah! adapun syirik dengan Allah telah kami tahu, maka apakah perjanjian dan meninggalkan sunnah? Baginda S.A.W bersabda : Adapun perjanjian maka engkau membuat perjanjian dengan seorang lain dengan sumpah kemudian engkau melanggarinya maka engkau membunuhnya dengan pedang engkau, manakala meninggal sunnah maka keluar daripada jamaah(Islam).-Hadis riwayat Ahmad, Al-Hakim, dan Baihaqi-

5. Daripada Abi Soleh Az-zayyat bahawa dia telah mendengar Abu Hurairah berkata: Rassullah S.A.W telah bersabda yang bermaksud : Setiap amalan anak Adam baginya melainklan puasa maka ia untukKu dan Aku akan membalasnya. Dan puasa adalah perisai, maka apabila seseorang berada pada hari puasa maka dia dilarang menghampiri(bercumbu) pada hari itu dan tidak meninggikan suara.Sekiranya dia dihina atau diserang maka dia berkata : Sesungguhnya aku berpuasa demi Tuhan yang mana diri nabi Muhammad ditanganNya maka perubahan bau mulut orang berpuasa lebih harum di sisi Allah pada hari qiamat daripada bau kasturi, dan bagi orang berpuasa dua kegembiraan yang mana dia bergembira dengan keduanya apabila berbuka dia bergembira dengan waktu berbukanya dan apabila bertemu Tuhannya dia gembira dengan puasanya. -Hadis riwayat imam Bukhari, Muslim, Nasai'e, Ahmad, Ibn Khuzaimah, Ibn Habban dan Baihaqi-

 -hadis-

1. Semua hadis menceritakan betapa besarnya kelebihan bulan Ramadhan untuk kita sama-sama menghidupkannya dengan segala amalan sunnah.

2. Pintu syurga dibuka sepanjang Ramadhan, manakala pintu neraka pula ditutup. Ini menggambarkan bagaimana Allah begitu mengasihani hambaNya yang taat beribadat dan menurut segala perintahNya.

3. Syaitan diikat sepanjang bulan Ramadhan agar kita dapat menunaikan segala ibadat dengan penuh keikhlasan. Tetapi kita perlu ingat bahawa kawan syaitan yang berada pada diri kita iaitu nafsu akan menggantikan tugas syaitan jika kita lalai.

4. Pentingnya keikhlasan dan keimanan kita dalam menunaikan ibadat.

5. Puasa mampu menjadi perisai diri daripada terjebak ke lembah maksiat, begitu juga ia mampu menghapuskan segala dosa-dosa yang lepas jika kita benar-benar bertaubat.

6. Kita mesti menghidupkan sunnah yang mana yang paling besar ialah berada dalam jemaah Islam terutama di dalam mengembalikan semula khilafah Islamiah yang telah lama dihancurkan iaitu pada 1924.

7. Jauhkan daripada syirik pada Allah sama ada berbentuk perbuatan, niat ataupun percakapan. Kita mesti mematuhi segala perjanjian yang dibuat selagi tidak melanggar hukum syarak.

8. Kita mesti berpuasa pada semua anggota bukannya pada makan dan minum sahaja.

9. Bau mulut orang berpuasa lebih harum daripada bauan kasturi.

10. Orang berpuasa akan mengecapi dua kegembiraan iaitu ketika berbuka dan apabila bertemu Allah kelak.

11. Di dalam menunaikan ibadat puasa kita mesti banyak bersabar dan jangan suka berbual kosong apatah meninggikan suara apabila bercakap.

Saturday, July 31, 2010

happy birthday abah!!

0 comments Links to this post
Myspace Comments
  happy birthday abah !!
beberapa tahun lepas kita hidup dalam satu kluarga ..
kita bhagia dalam satu kluarga ..dengan kehadiran ADIK IKA menambahkan lagi kebahagiaan kita ..
tapi pada tahun 2004 kita berpisah ..
abah tinggalkan kami .. mak pergi ...
tapi angah buat kputusan untuk ikut abah tanpa menghiraukan adik2.kakak n mak ..
walaupun kita tak pernah rapat sbelum tu tapi angah tetep nak jaga abah .. sejak tu angah dduk ngan abah kita bertambah rapat .. walaupun kita jarang bertemu krana abah kerja .. namun abah tetap menjalankan tanggungjawab abah ,,
abah bagi duit blanja kat angh.. abh bgi angh kasih syg ..
tapi tu smua tak lama .. setelah beberapa tahun angah dduk uma sewe sendiri ..2008 bulan 9
abah nikah .. tanpa pengetahuan angh .. abah rahsiakan dari angh .. anagh rasa abah KEJAM ..
abah tak syg angah .. namun pada hari itu angah rase tak sedap hati dan angah rase abah ade simpan rahsia ..
angh tetap ikut abh walaupun hati angah sakit ..
abah sejak dari tu .. abah abaikan angah .. hidup angah susah dalam uma sewe yang angah dduk ..
abah mak along ika smua tak tau kesusahan angah ..
angh tak tahan dgn kesusahan tu .. 
mak ajak angh pindah uma mak ..
angah pergi .. tapi tak lame .. selepas angah kluar hospital .. abah nak jumpa ika ..
angh bagi tau mak angh nak bwak ika jmpe abah ..
tapi mak marah angah ,.. mak mengamuk .. mak maki angah .. mak halau angh .. 
mak kata angh kurang ajar .. mak kate angah anak derhaka ..
salah angah ke abah .. smuanya kerana abah .. hati angah sedih .. 
angh bawak juga ika dtg jumpa abah .. abah .. sepanjang perjalanan angh menagis .. mengis dan mengis .. 
angah bagi tahu abah "mak halau angah" 
abah kata "dduk la sini tapi ibu(mak tiri) kamu tu kamu tau2 ja la"
angah kcik hati abah ...
abah bukan utama kan anak abh ..
angh terus call mama(mak angkat) mama suruh angah datang sane hari tu jugak ..
angah kems smua barang2 angh .. hari tu jugak angah sampai kl ..
abah ... trima kasih trima angah walau ape pun abah trima angah seadanya .. 
abah tak buang angah dari hidup abah .. mcm mane mak buang angh .. 
smua krana penceraian abah dan mak . (angah tak sanggup nak crita lagi)
sampai hari ni .. abah tetap abah ..
angah sayang abah ... !!
selamat hari lahir abah ..

Friday, July 30, 2010

peminat novel damya hanna

0 comments Links to this post
Bahagiakah Nurin Aina jika hidupnya bagai lilin membakar diri? Dia terpaksa mendepani Liyana dan Mylia yang pendendam. Begitu juga dengan Luqman serta Zamil yang mengharapkan kasihnya. Setiap wajah yang berkisah, Nurin bagai hilang luahan rasa.
Zamil mencintai Nurin. Luqman juga mencintai Nurin. Yang mana satu pilihan hati? Zamil seolah-olah putus harapan apabila Luqman hadir dalam diri Nurin. Zamil cuba menahan sebak. Jiwa lelakinya menangis. Tapi bayangan Nurin juga yang sentiasa menghantui perasaannya.
Siapakah pilihan hati Nurin? Adakah Zamil atau Luqman yang bertepuk sebelah tangan? Siapa pula yang terluka hati?

HAZIQAH mempunyai impian untuk hidup bahagia di samping Yusri. Namun, tiada siapa menyangka di saat hari bahagia itu bakal menjelma, ada yang membuat onar sehingga kesucian dirinya dipersoalkan. Lantaran itu, pelamin angannya musnah bersama harapan dan hatinya hancur umpama terhempas!
.
Namun, Haziqah nekad. Majlis perlu dilaksanakan. Yang penting, fitnah dapat ditamatkan. Biarpun Fakrul tidak pernah dicintai, dia rela asalkan kesucian dirinya dapat dibuktikan. Tetapi malang, perkahwinan yang tercipta itu hanya menambahkan penderitaan yang sedia tergalas di bahu. Dia dikeji dan digantung tak bertali!
.
Bagi Fakrul, cintanya bukan untuk Haziqah tapi masih untuk Azura. Gadis pertama yang dicintainya... tetapi kecurangan Azura menambahkan kebenciannya kepada Haziqah. Dia benci pada perempuan yang tidak setia. Namun, pertemuan kedua antara Fakrul dan Haziqah membuatkan dia mula yakin bahawa Haziqah adalah miliknya. Bukan Yusri mahupun Hafiz... sepupunya.
.
Mampukah Haziqah menyambut huluran cinta Fakrul setelah dirinya puas dihina? Haziqah tidak mahu pisang berbuah dua kali! Baginya, kedukaan lalu masih bertapak utuh di hatinya. Cukuplah sekali...

RIAN sama sekali tidak pernah membayangkan hidupnya akan berubah dalam sekelip mata. Namun, itulah yang terjadi apabila dia terjaga pada suatu hari. Kemunculan Hanif yang diperkenalkan sebagai suaminya amat mengejutkan sedangkan dia sama sekali tidak mengenali siapa lelaki itu.
Retrograde amnesia! Sejenis gangguan terhadap memori selepas berlakunya sesuatu trauma. Itu kata doktor yang merawatnya setelah dia terbabit dalam satu nahas jalan raya. Itulah juga punca dia tidak mampu mengenali suami sendiri.
Lantaran keliru dengan apa yang berlaku, Rian nekad mahu mencari jawapan. Penemuan sebuah jurnal hitam akhirnya berjaya menemukan jawapan. Sayang seribu kali sayang, di saat perasaan kasihnya mula bertunas, dia dikecewakan. Hanif ternyata berdendam atas apa yang pernah berlaku seolah-olah tidak mahu Rian wujud dalam hidupnya.
Lantas, apa perlunya Rian membina kenangan lalu jika sekadar untuk dimusnahkan oleh lelaki itu? Adilkah dia dihukum sedemikian rupa?
 
 
Tiada siapa mengharap derita, namun takdir telah tertulis dlm kehidupan Nur Dhuha. Mahu atau tdk dia harus mengharunginya demi kehidupan yg lebih bahagia.
.
Syamir, walaupun kewujudannya tidak pernah dimahukan, dia tetap tega memburu Nur Dhuha. Dendamnya begitu mendalam walaupun episod duka sudah berlalu bertahun lamanya. Dia masih belum puas menyeksa hidup gadis itu. lantas utk apa kembali jika utk menyakiti?
.
Nur Dhuha didera secara mental dan fizikal. Walau derita, jauh di sudut hatunya, dia tetap mendambakan kasih syg. Bencinya pd Syamir hanya di bibir. Luka yg dicipta oleh Syamir berulang kali dirawat sendiri hingga sabarnya mencapai kemuncak. Dia akhirnya cuba membebaskan diri demi mencari bahagia yg hakiki.
.
Kehilangan Nur Dhuha meragut keegoan Syamir. Dia mula mengesan perubahan diri lantas kembali sebagai pemburu demi sebuah kemaafaan.
 
 Pengalaman mengajar erti kedewasaan. Qasdina menjadi tonggak keluarga. Dalam meniti usia remaja, dia juga mempunyai cita2. namun demi adik2 yg masih bersekolah dan ayah yg dibebani hutang, impian itu terpaksa dilupakan. Misi dia sekarang adalah utk memburu lelaki kaya!.
Zariel- Lelaki pertama yg berjaya mencuri perhatian, kacak, kaya dan romantis. itu la ciri2 lelaki idamannya. tetapi lelaki itu tidak seperti yg disangkakan. Ego dan menjengkelkan hatinya.
.
Iqram- kehadiran lelaki ini kerap mengganggu emosi. Qasdina jadi rimas. Tiada langsung kriteria lelaki pujaannya. namun sifat peribadi Iqram yg penuh rahsia dan kesederhanaan sifatnya berjaya meruntun hatinya.
.
Ternyata cinta itu indah. Namun dia sedar hanya kejayaan menggapai cita2
bakal melengkapkan hidupnya. Ikutkan hatinya nak memiliki kedua-duanya sekali! Dia berhak bahagia. ketentuan ILAHI menentukan segalanya. 
 
 
Kemana jua langkahnya dibawa, kisah duka amat sukar luput dari ingatannya. Tanpa kata perpisahan, Shafika kabur dari pandangan mata. lantaran itu jiwa Fariz lumpuh tak keruan.
.
bertahun lamanya memendam rasa, muncul Viviana menarik perhatian. Pertemuan pertama bagai dirancang, namun hakikatnya ada rahsia yg tersingkap. Fariz tidak mampu mengelak andai sejrah bakal berulang. Apakah daya, perbezaan adat dan agama menyekat dirinya utk berangan2 tinggi.
.
Disaat kemelut melanda muncul Siti Nur Ain. Fariz pasti...sinar buatnya akan terserlah andai mereka tabah menghadapi dugaan. Siap yg menjadi pilihan Fariz? dia berserah walaupun pasti ada hati yg terluka dgn keputusannya.
 
p/s:bli la novel2ni .. sya salah  seorang peminat novel damya hanna

s i d i a

0 comments Links to this post
istimewe nya die dlam hati aku ..
28 june 2010
aku mengenalinya ..
pagi ku ceria dengan hadirnya dia ..
dia la pengubat hatiku bila aku memerlukan ..
mengenalinya bnyak mengajarku erti kesabaran ..
kelukaan ...
jelas terasa tatkala kau jauh dari ku ..
hati menjerit kerinduan ..
namun cinta mengatasi segalanya ..
aku mencintai dia ..
i love you so far damn much

my dear mom

0 comments Links to this post
my dear mom ..
tanks merindui diri ini ..
ta sangka mak masih sudi untuk merindui diri ni ..
bngun tido tadi mcm ta percaya yg mak call ..
walaupun bkan mak yg bercakap ..
tapi angah percaya mak yg merindui angah ..
and tanks msih sudi anta msj ngan angh mak .. 
angh akan sentiasa doa hubungan kita akan baik smula ..
angh tak ada apa lagi untuk bkti kan angah akn jadi yg terbaik ..
doa kan angh mak ..
love you damn much mak .. !!

Wednesday, July 21, 2010

happy birthday to adik ika syg !!

0 comments Links to this post

epy birthday adik ika 
blajar elok2 tau ..
jagn nakal2 adik ..
angah sedih ta dapat cakap ngan adik 
n angah sedih adik jauh dgn angah ..
tapi ta ape ..
adik tetap dalam hati angah ..
syg adik !!

Saturday, July 17, 2010

rindu keluarga ..

0 comments Links to this post
dahulunya aq bhagia bersama kluarga ,,
aq ada mak,ayah,akak dan adik2
tapi sekarang aq bersendirian ..
kebahagiaan yang aq ada dahulunya hilang ..
kini aq menanggung kesedihan yang tak kan pernah hilang ..
angah sayang smua!!

Tuesday, July 13, 2010

santai bersama ima

1 comments Links to this post
 
santai bersama iemah..
sedikit sebanyak yang dapat iemah siapkan untuk semua. 
-aku ingin kan kehadiranmu disetiap langkah hidupku- 

 



hari ini aku masih disini
menghitung hari
mengarang bait-bait cinta
untuk dijadikan harapan jiwa

pertama kali ku tatap wajahmu ada getar yang menusuk kalbu.
saat itu, hanya suaramu yang bisa melunakkan mimpiku.
meskipun tawamu nampak bahagia,
mengapa bening mata itu bersalut duka?
andainya kau pernah terluka,
izinka aku mengubatinya.namun jawapan mu sering menyongsang makna.
tinggal harapan ku tergapai-gapai,
kau biarkan begitu sahaja.
puas ku kikis namamu lelah jasadku dek tipu helahmu.
berkali-kali kuulang AKU SAYANG PADAMU.
sayangnya bayangmu jua yang hadir mengocak tenangku. belajarlah terima hakikat,
aku adalah kenyataan dan dia adalah kenangan!!
sekali lagi ku tunggu lafaz cinta dari.


 

k e h a d i r a n n y a ~ Copyright © 2010 Design by Ipietoon